27-04-2018

Veiligheidsdag bij Jacobs Douwe Egberts

Veiligheidsdag bij Jacobs Douwe Egberts

Een geslaagde veiligheidsdag bij Jacobs Douwe Egberts in Joure. Circa 240 deelnemers hebben in verschillende sessies meegedaan met de workshop Veiligheidsgedrag en bewustzijn. Met behulp van filmpje, fysieke opdracht en foto's uit de praktijk zijn er goede discussies gevoerd. Veiligheid begint bij weten welke risico's er zijn, bij weten hoe jij omgaat met veiligheid, wat jij belangrijk vindt en waar jij voor moet zorgen in relatie tot anderen. 

17-03-2018

Internationale vrouwendag in het onderwijs!

Internationale vrouwendag in het onderwijs!

https://www.vo-raad.nl/nieuws/opbrengst-vrouwendag-zestig-mentoren-en-een-quotum

 

Op 8 maart heb ik als extern deskundige als panellid deelgenomen aan deze bijeenkomst. Er zijn natuurlijk meerdere redenen te benoemen waarom in het onderwijs het aantal vrouwelijke bestuurders achter blijft. Een belangrijke reden waar vrouwen zelf aan kunnen werken, is het meer oog hebben voor de ambities van andere vrouwen, elkaar stimuleren en ondersteunen bij het waarmaken hiervan! Daarnaast begint het met een goede ontwikkelaanpak: nieuwe, jonge vrouwen moeten bij binnenkomst in het onderwijs al gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Hoewel in het onderwijs het aantal doorgroeimogelijkheden verticaal niet groot is, moet dit niet betekenen dat we anderen hierin niet moeten stimuleren! Talentontwikkeling om vrouwen binnen of buiten de eigen organisatie verticaal door te laten stromen, is wel degelijk van belang. We gaan met een aantal bestuurders hiernaar kijken, hoe we de ambities van vrouwen op deze manier kunnen aanwakkeren. Dus wordt vervolgd!

21-04-2017

Nieuw: These women authentiek & bevlogen

Nieuw: These women authentiek & bevlogen

These Women zijn levensgrote vrouwenportretten die je stimuleren om vanuit een ander perspectief naar jezelf in je werk te kijken. Sta jij op een kruispunt in je carrière en ben je klaar voor een unieke vorm van coaching? Gedurende het These Women project krijg je een levensgroot vrouwenportret te logeren en blog je vanuit haar perspectief over jezelf in je werk. Opgezet door Anita van de Looij in samenwerking met Ellen Schellekens. Voor meer informatie: neem contact met ons op of kijk op Thesewomen.org.

24-03-2017

Oktober 2016: Nieuwe subsidieronde ESF voor inzetbaarheid van medewerkers

Oktober 2016: Nieuwe subsidieronde ESF voor inzetbaarheid van medewerkers

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt subsidie beschikbaar om projecten uit te voeren gericht op de inzetbaarheid van medewerkers. Een mooie mogelijkheid om als werkgever aan de slag te gaan met ideeën die u heeft. Want er valt veel onder inzetbaarheid (en de subsidie), voorbeelden: een bedrijfsscan, een onderzoek of aanpak gericht op stress of verzuim, cultuurverandering, meer betrokkenheid en motivatie, effectievere teamcultuur of wellicht een specifieke aanpak gericht op een doelgroep in uw bedrijf.

Zijn dit thema’s waar u iets mee wilt of heeft u andere plannen? Neem dan contact op. Wij adviseren u over een aanpak die onder de subsidieregeling valt. Ook ondersteunen wij u bij de subsidieaanvraag. De subsidieaanvraag vraagt niet veel administratieve beslommeringen en is vrij eenvoudig. Wij hebben in het kader van eerdere rondes bij deze ESF-subsidie diverse projecten succesvol gerealiseerd.

Wat goed is om te weten is dat scholing van medewerkers niet valt onder de subsidie, maar wel bijvoorbeeld kennisbijeenkomsten. De subsidie kan worden besteed aan onderzoek, advies, begeleiding, bijeenkomsten, workshops, coaching. U kunt als werkgever maar 1 aanvraag indienen.